ECONOMIA, MEDI AMBIENT

Un parc eòlic industrial el 2022 entre Banyuls dels Aspres i Brullà

Iniciativa comercial per a l’autonomia energètica

© Eolics44
© Eolics44

Al voltant del 2022 es crearà un projecte eòlic industrial entre Banyuls dels Aspres i Brull0, al sector l’Aspre nord-català. Aquesta planta de producció és portat per la cooperativa CatEnR.

Dimecres 26 de juny, ENGIE Green i la cooperativa CatEnR (Catalunya Energies Renovables) van signar un acord per desenvolupar un projecte d'energia eòlic a Banyuls dels Aspres i a Brullà. En aquests dos municipis de la zona de l’Aspre, al Rosselló, veurà el dia una planta de producció d’energies renovables industrial. En aquest sector abundantment dedicat a la vinya, es construirà una flota de 6 aerogeneradorsamb un pressuport de 12 milions d’euros. La cooperativa té previst fer funcionar aqueixes torres elèctriques, d’una alçada de 130 metres, a partir del 2022.


Un autonomia energètica gairebé explícita

CatEnr, fruit del finançament participatiu amb retorn de la inversió, supera l’esperit romàntic, en benefici d’una operació important. Aquesta societat cooperativa amb 200 afiliats vol guanyar diners, tot tenint filosifia. Promou una determinada ideologia relacionada amb l'autonomia energètica, com ho destaca la seva nota de premsa del 26 de juny: "cada dia, i malgrat els seus recursos excepcionals de vent i sol, gairebé 2 milions d'euros abandonen Catalunya del Nord. El territori importa l'energia que consumim, pertant la que no produïm.