SOCIETAT, ECONOMIA

«Disfrutar», a Barcelona, entre els 10 millors restaurants del món

L’establiment treballa amb els tres darrers xefs del Bulli de Roses

L'equip del restaurant « Disfrutar » de Barcelona © Disfrutar
L'equip del restaurant « Disfrutar » de Barcelona © Disfrutar

The World's 50 Best Restaurants, publicat el dimarts 25 de juny, distingeix la taula barcelonina "Disfrutar". L’experiència gastronòmica d’aquest restaurant del barri de l’Eixample és garantida pels últims tres xefs del "Bulli" de Roses.

El rànquing de les 100 millors taules del món, revelat cada any per la publicació britànica "Restaurant magazine", ha estat anunciat dimarts 25 de juny. Aquesta llista situa el Celler de Can Roca, de Girona, com a millor restaurant del món. Però situa l’adreça de Barcelona "Disfrutar" al seu Top 10, mentre que el número 1 es converteix en l’establiment francès "Mirazur", situat a Menton i mantingut pel xef italià-argentí Mauro Colagreco. "Disfrutar" ("gaudir", en espanyol) és una taula dirigida pel trio de xefs Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas. Aquestes tres personalitats han estat els últims tres xefs del famós Bulli, el restaurant de Ferran Adrià, anteriorment situat a Roses. "Disfrutar" és el novè dels 50 millors restaurants d'aquest  World's 50 Best Restaurants 2019.


Menús de 150 i 190 euros

Aquest restaurant que emplea 45 persones, situat al barri benestant de l'Eixample, amunt de la plaça de Catalunya de Barcelona, ​​ofereix una decoració mediterrània on la ceràmica es barreja amb l'ambient de l'antic port pesquer de Cadaqués. i un forn de tradició grega. S’hi cuina en directe, en un espai obert, davant dels clients que aposten per 150 o 190 euros per descobrir 18 a 31 plats. Aquest restaurant convoca el yuzu, cítric essencial de la cuina japonesa, el pastís de whisky i el rovell d'ou clafert amb ceps.