SOCIETAT, POLÍTICA

El quart pont de Perpinyà se’n diu «Arnaud Beltrame»

L’ajuntament ha optat pel nom del militar mort a l’Auda

Jean-Marc Pujol, batlle de Perpinyà, i Ludovic Pacaud, secretari general de la prefectura de Catalunya del Nord, Perpinyà, 22 de juny del 2019 © CJMP
Jean-Marc Pujol, batlle de Perpinyà, i Ludovic Pacaud, secretari general de la prefectura de Catalunya del Nord, Perpinyà, 22 de juny del 2019 © CJMP

El soldat Arnaud Beltrame dóna el seu nom al quart pont de Perpinyà, segons ha volgut l’ajuntament. Aquest canvi va entrar en vigor dissabte 22 de juny.

El quart pont de Perpinyà, anomenat popularment "Pont de la deixalleria" o "Quart pont", no tenia identitat més gratificant. Però dissabte 22 de juny, el municipi dirigit per Jean-Marc Pujol va procedir a la col·locació d'una placa en homenatge al coronel Arnaud Beltrame. Aquesta obra que uneix l’avinguda Roudayre del barri del vernet al carrer de les Roelles, al barri del darrere del Palau de congressos, ha rebut el el nom del funcionari sènior de gendarmeria que va morir al març del 2018 durant l’atac islamista que va patir l’aïllament comú de Trèbes. La col·locació de la placa s’ha fet amb la presència de l'alcalde i de les seves tinents Chantal Bruzi i Suzy Simon-Nicaise, respectivament delegades de Seguretat Pública i Equipament Urbà.


10 anys d’èxit per al pont de la deixalleria

El pont Beltrame es va inaugurar el febrer de 2010 i va substituir el passallís de la zona de la fira de Perpinyà. Aquest element de 21 metres d’ample i una capacitat de trànsit de 10.000 vehicles al dia, ha comptat amb un pressupost de construcció de 7,9 milions d’euros. Es podia haver dit "Pont Jean-Paul Alduy", segons el desig mig amagat de l’exbatlle i president de la metròpoli Perpinyà Mediterrània, ara "aglomeració". Aquest pont que enllaça dos barris ha reduït notablement el temps de trajecte entre el sud de Perpinyà i el centre hospitalari.