POLÍTICA

Artur Mas es podria presentar a les eleccions catalanes del 2022

El líder spobiraniste liberal surt del seu silenci

Artur Mas, president de la Generalitat de Catalunya del 2010 al 2016 © ACN
Artur Mas, president de la Generalitat de Catalunya del 2010 al 2016 © ACN

Després del seu pas de costat del 2017, l'expresident de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, no exclou presentar-se a les eleccions de Catalunya el 2022. Espera que la sobirania superi clarament el llindar del 50%.

L’expresident de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, podria competir a les properes eleccions catalanes, el 2022. El líder independentista liberal del 2010 al 2016 s'ha retirat a favor de Carles Puigdemont, substituït per Quim Torra. Però als 63 anys, aquest polític que compta adverteix al seu bàndol de la necessitat d'obtenir una majoria independentista social "més neta i més clara". Qüestionat aquest divendres 21 de juny, a Catalunya Ràdio, a Barcelona, ​​Mas ha parlat de l’estratègia cap a un Estat català. Considera fonamental anticipar millor la reacció del govern espanyol, de les institucions judicials espanyoles i de la Unió Europea. La qüestió "legítima" de la sobirania es convertiria en "legal", segons aquesta figura tutelar del prestigi polític català.


Assolir una major sobirania superior a la del 2017

Mentre que la declaració d’independència de Catalunya al 2017, a càrrec de Carles Puigdemont, va fracassar i va provocar l’exili de l’interessat, el seu predecessor insisteix en l’ampliació d’una base ideològica. Espera que es recullin més del 50% dels vots per despartir amb més evidència els independentistes i els espanyolistes. De moment, si els afiliats li ho demanen, no exclou presentar-se, amb el segell polític "Junts for Catalunya", que es convertirà en un partit la propera tardor.