POLÍTICA

El diputat Cazenove vol alliberar l’energia solar

Vol transformar el codi d’urbamisme per multiplicar els plafons solars

A la dreta, el diputat Sébastien Cazenove, al si de la comissió dels afers econòmics de l'Assemblea nacional, París, 20 de juny del 2019 © CSC
A la dreta, el diputat Sébastien Cazenove, al si de la comissió dels afers econòmics de l'Assemblea nacional, París, 20 de juny del 2019 © CSC

Amb el suport de ministre de la Transició ecològica, François de Rugy, el diputat Sébastien Cazenove, electe de Catalunya del Nord, vol modificar el codi d'urbanisme per afavorir els plafons solars. D'aquesta manera, França podria limitar el seu retard.

La instal·lació de panells solars és habitual en moltes teulades d'edificis agrícoles, logístics, industrials o comercials nord-catalans. Aquesta primavera, el multiplex de Mégacastillet de Perpinyà ha equipat parcialment el seu aparcament amb amplis sistemes inclinats, que transformen el sol en electricitat. A més a més, els vehicles estacionats es beneficien de l'ombra. Als termes municipals de Tesà, Trullars, Elna i Alenyà , es multipliquen els models d’aquest tipus, a través del sector privat. Seguint aquest principi concret, el diputat Sébastien Cazenove ha pres posició, dijous 20 de juny. A la Comissió d'Afers Econòmics de l'Assemblea Nacional, a París, l’electe de Catalunya del Nord ha defensat diverses esmenes sobre el projecte de llei "Energia-Clima". El seu enfocament segueix una consulta amb empresaris en energia solar  nord-catalans.


Panells solars en un màxim de teulades arran de carretera

El parlamentari Cazenove, membre de la República en Marxa, vol accelerar la recuperació francesa en l’energies netes. Ha proposat diverses esmenes per alliberar els projectes solars. Pretén "modificar el codi de planificació urbana per accelerar el desenvolupament de projectes fotovoltaics i simplificar la instal·lació d’aqueixos dispositius a les zones d’aparcament, especialment a la vora de les infraestructures viàries". L’obtenció de permisos d’edificar per a la producció d’energia solar hauria per tant de ser agilitzada. Aquesta idea ha rebut l'opinió favorable del ministre de la Transició Ecològica, François de Rugy.