POLÍTICA

El parc Sant Vicenç de Perpinyà guanyarà 4 hectàrees el 2020

Una realització de 2 milions d’euros iniciada a partir del setembre

Parc Sant Vicenç, Perpinyà © Ajuntament de Perpinyà
Parc Sant Vicenç, Perpinyà © Ajuntament de Perpinyà

Obert fa 10 anys, el parc de Sant Vicenç de Perpinyà, amb una superfície de 70.000 m², s'incrementarà en 40.000 m² arran d’unes obres que començaran al mes de setembre. L’ajuntament inverteix 2 milions d’euros en aquesta realització mediambiental.

A partir del mes de setembre, la Vila de Perpinyà iniciarà l'eixamplament del parc de Sant Vicenç, un dels seus pulmons verds, obert el 2009. La zona, als límits de la vila de Cabestany, a bastament adoptada pels usuaris de totes generacions, viurà una evolució que l’Ajuntament ha comunicat amb detalls aquest dijous 20 de juny. La seva superfície s'incrementarà en 40 850 m², corresponent a 4,8 hectàrees, amb un pressupost total de 2.058.000 d’euros. Les obres, que s’acabaran l'estiu 2020, produiran el parc tancat més important de la capital del Rosselló. Entre els canvis previstos hi ha l'eliminació de l’ús viari de l'avinguda Jean Mermoz, que connecta Perpinyà amb la zona comercial del Mas Gueridó de Cabestany. Aquest espai serà suavitzat per una línia d'arbres i un passadís transversal, per allunyar el flux de vehicles. El parc comptarà amb "zones lliures de desenvolupament per als cans”, una pista de cursa i un espai de fitness.


Un lloc pilot per a la sostenibilitat

El Parc Sant Vicenç, que combina l'estètica i la seguretat dels vianants, vol continuar sent un "lloc pilot per a la sostenibilitat a través del seu disseny i la gestió de l'aigua, el control i la limitació de reg, la selecció de plantes mediterrànies", resumeix l'Ajuntament. La seva biodiversitat il·lustrada per més de 200 espècies de plantes i l’ús de fems vegetals, totalment ecològics, se sumen als seus avantatges.

Projecte d'extensió del parc Sant Vicenç de Perpinyà © Ajuntament de PerpinyàParc Sant Vicenç, Perpinyà © Ajuntament de PerpinyàProjecte d'extensió del parc Sant Vicenç de Perpinyà © Ajuntament de Perpinyà