ECONOMIA, MEDI AMBIENT

El 98% de les platges nord-catalanes són de qualitat excel·lent

Un informe de l’ARS certifica aqueix avantatge territorial

Pama de la qualitat de les aigües de bany a Catalunya del Nord el 2018 © ARS
Pama de la qualitat de les aigües de bany a Catalunya del Nord el 2018 © ARS

Les comarques de Perpinyà gaudeixen d’una excel·lent qualitat de les seves aigües de bany marí, segons els registres de 2018, revelats aquest dimarts, 18 de juny, per l’Agència Regional de Sanitat. Són al·ludides 51 platges del Rosselló.

Catalunya del Nord es beneficia d’un 98% dels llocs de bany marítim classificats en "excel·lent qualitat", segons un informe de la temporada d'estiu 2018 presentat aquest dimarts 18 de juny. Aquest document, titulat "Qualitat de les aigües de bany a Occitània", és publicat per l’Agència Regional de Salut (ARS) Occitanie. Destaca que la qualitat de l'aigua, d'acord amb la directiva 2006/7, és el resultat de les polítiques implementades pels ajuntaments, en termes de gestió preventiva de la contaminació. Entre els llocs de bany disponibles, tres fins i tot han pujat de la categoria "bona qualitat" a la categoria "excel·lent qualitat". Es tracta de les platges de les "Bateries" i els "Pescaires" de Cotlliure i del "Sardinbal  – Posta de vigilància" de Canet.


Platja prohibida a Canet i controls severs

L'ARS recorda que la platja de Crosta de Canet té l’accés prohibit per nedar-hi des del 1984, per motius sanitaris. Però la qualitat de les seves aigües ha millorat, segons les enquestes de l'any passat a banda i banda del bocal de la Tet. Entre les aigües situades a l'interior del país, es constata la degradació del càmping El Canigó, ubicat a Espirà de Conflent. Aquest retrocés ha estat caust per un temporal amb conseqüències imprevistes.

Feu clic a la imatge per consultar el mapa integral.