SOCIETAT, POLÍTICA, TECNOLOGIES

Argelers instal·la 14 càmeres de vigilància pública

Un dispositiu de 14 primeres càmeres funcionarà aqueix estiu

Antoine Parra, batlle d'Argelers de la marenda © CAP
Antoine Parra, batlle d'Argelers de la marenda © CAP

El municipi d'Argelers de la marenda ha optat per introduir la videoprotecció en la seva estratègia de seguretat. Aquests desitjos d’estratègia de l’alcalde, Antoine Parra, van ser rebutjats pels seus predecessors Jean Carrère i Pierre Aylagas.

 

Després de Perpinyà, Sant Esteve del monestir, Ribesaltes, Estagell, Prada o Ceret, la vila d’Argelers de la marenda tindràn xarxa de videoprotecció. Aqueix dispositiu de "seguretat benevolent" respon a un "dret humà fonamental", diu l'alcalde, Antoine Parra. En una declaració del 18 de juny, el batlle considera que, en canvi, “la inseguretat causa preocupació, confusió i deteriorament psicològic". Anuncia 14 primeres càmeres, amb una posada en marxa que correspon a l'inici de la temporada turística d'estiu. L'estratègia d’Argelers compleix amb els criteris definits per l'Estat, a través de la prefectura dels Pirineus Orientals. Però es diferencia dels antics consitoris, dirigits pels batlles Jean Carrère i Pierre Aylagas, que es negaven a instal·lar càmeres.


No hi ha "Big brother", sinó imatges gravades

El sistema de vídeo que aviat es llançarà a Argelès cobrirà el cor de la ciutat, definit com el perímetre ampli que envolta l’església. A llarg termini, Argelers-platja taùmbé es podrà connectar a la xarxa. Les imatges no seran pas mirades en directe per la policia municipal, sinó que s’enregistraran les 24 hores del dia per resoldre qualsevol situació criminal. No serrà un "control inquisitiu", defensa Parra, segons el qual una "mitjans desproporcionats" generarien una situació "angoixant". Mentrestant, la ciutat costanera aviat connectarà quatre radars educatius, per animar els cotxes a disminuir la velocitat i millorar la seguretat de la via pública.