POLÍTICA

Ciudadanos foragita Valls pel suport a Colau a Barcelona

Partitura solista de l’exprimer ministre francès

Manuel Valls © ACN
Manuel Valls © ACN

L’exprimer ministre francès, Manuel Valls, ha donat suport a l’alcalde sortint de Barcelona, Ada Colau, per derrotar ERC. La seva actitud genera la seva exclusió per part de la dreta liberal espanyolista.
 

El partit "Ciutadans" pista d'aterratge polític Manuel Valls a Catalunya del Sud, ha exclòs l'interessat. Aquesta ruptura exigida pel president d'aquest partit obertament espanyolista, Albert Ribera, ha estat aprovada pel seu Consell Executiu, aquest dilluns 17 de juny de Es retreu a Valls d’haver ofert, dissabte 15 de juny, el seu suport a l'alcaldessa de Barcelona, ​​Ada Colau, marxista-leninista. Aquesta suport estrany suport va permetre barrar el pas a Ernest Maragall, membre d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), guanyador de les eleccions municipals del 26 de maig. Tot interpretant una partitura molt personal, Valls ha dissenyat una aliança dels contraris, incloent la traïció envers Ciudadanos, enemic de Colau ella mateixa  ambigua sobre la sobirania catalana. No obstant això, al llarg de la campanya electoral en la qual ha assolit 12% dels vots, Manuel Valls ha criticat ùmanta vegada el "populisme" a Barcelona, ​​és a dir, Ada Colau, d'acord amb un enfocament francès de la realitat.


Un escó solitari a l'Ajuntament de Barcelona

Després de «fer» la reina tot facilitant la reconducció d'Ara Colau, activista del dret a l'habitatge i de l'arribada dels immigrants, l’exsocialista que volia expulsar els gitanos de territori francès tindrà escó solet al consistori barceloní. En concret, després del divorci, els tres regidors de Ciutadanos tindran una veu "pròpia i individualitzada", segons Inés Arrimadas, secretària general del partit.