POLÍTICA

Perpinyà municipals: Macron opta per Grau en detriment de Pujol

El batlle sortint, J.M. Pujol, també esperava aquest sèsam

El diputat Romain Grau, candidat a les municipals de Perpinyà © CRG
El diputat Romain Grau, candidat a les municipals de Perpinyà © CRG

La República en Marxa (LREM), presenta les 19 primeres investitudes per a les eleccions municipals de març del 2020. Per a Perpinyà, Romain Grau figura en aquesta primera tongada d’informació.

"Romain Grau, diputat de la primera circumscripció de Pirineus Orientals des de 2017, vol implementar les seves idees a nivell local: després de cofundar "Occitanie Avenir", un espai d'intercanvi dedicat a l'avaluació de polítiques públiques dutes a terme a la regió i a l'anàlisi de la seva efectivitat real, ara és candidat a l'alcaldia de Perpinyà». Aqueix anunci es troba a la nota de premsa enviada aquest dilluns 17 de juny a les 14:20, des de París, per la República en Marxa. El mateix matí, en una roda de premsa, Stanislas Guerini, delegat general de la formació, i el seu ajudant Pierre Person, han formalitzat el suport del partit presidencial a l'exprimer tinent de l’ajuntament de Perpinyà al costat de l’actual batlle, Jean-Marc Pujol (Les Républicains, LR).


Fracassa el tiquet LR-LREM que volia Pujol

LREM ha nomenat una llista inicial de 19 candidats que "incorporen els valors del moviment i il·lustren la seva dinàmica política". Però per a la capital del Rosselló, aquesta opció trenca les esperances de l'alcalde, que esperava un tiquet LR-LREM. "La República de marxa continua el seu procés de recomposició del paisatge polític i la renovació de les figures a nivell local", diu la nota, com per humiliar el pretendent, de 70 anys d’edat.
L'estratègia de LREM inclou la formació de grups de ciutadans compromesos amb els candidats, amb el lema "La República, ets tu". Els sol·licitants poden participar en campanyes "com a candidats a una llista o com a voluntaris".