CULTURA

Christian Vila retroba el públic a Ceret després de 18 anys sense exposar

Exposició a la galeria Odile Oms fins al 26 d’octubre

Christian Vila, La Mosquita, Ceret © Christian Vila / Galeria Odile Oms
Christian Vila, La Mosquita, Ceret © Christian Vila / Galeria Odile Oms

Pintor des de fa gairebé 45 anys, Christian Villa s’ha quedat discret sobre les seves creacions des de l’inici del segle. Ara torna a sorgir, a la galeria Odile Oms de Ceret.

El pintor Christian Vila és convidat per la galeria Odile Oms, a Ceret, fins a la tardor. Aquest artista en actiu des de 1976 només sap pintar, segons confessa ell mateix. Després de diversos anys d'absència a l'escenari dels esdeveniments artístics, torna a sorgir, presentant el treball dels darrers 18 anys. Tot inèdits i fills del segle actual, aqueixos olis fan dir al crític Jean-Michel "És a la sang i en els hàbits. És la naturalesa del gran tot. Éssers i coses. És el lloc on neix la pintura (...) A sobre la tela vibra amb la seva presència, amb tota la seva carn ». Els olis de Vila solen estrenar-se amb una gran forma monocromàtica, sobre la qual es produeixen impulsos de forma espontània. L’artista té per costum dibuixar sobre quaderns formes que capta en la natura. Algunes acaben plasmades en les seves teles.


Un artiste que esquiva repetir-se un mateix

Christian Vila expressa fúria i debilitats de l'home. Però nega qualsevol estil, fins i tot personal, per evitar la repetició. Un bri antisistema, aquest home del Vallespir realitza les seves investigacions personals, amb la imprecisió d’aquells qui observen els seus anàlegs. El pintor, assessor artístic de la galeria Odile Oms des de 2001, opta per trobar la llum del públic.

Des del 14 de juny fins al 26 d'octubre, galeria Odile Oms, 12, carrer del comerç, 66400 Ceret.