ECONOMIA, TECNOLOGIES

HP estrena a Catalunya el més gran centre d’impressió 3D industrial del món

Una anticipaci♀ sobre la indústria dels final dels anys 2020

Noves instal·lacions HP a Catalunya © ACN
Noves instal·lacions HP a Catalunya © ACN

Hewlett-Packard crea a Sant Cugat, a dues passes de Barcelona, el seu principal centre mundial dedicat a la investigació en la impressió 3D basada en plàstics i metalls.

La multinacional HP (Hewlett-Packard) acaba d'invertir una superfície de 14.000 m2 a Sant Cugat, al nord-oest de Barcelona. Aquest laboratori d'investigació, desenvolupament i innovació és el seu principal proveïdor mundial d'impressió 3D de metalls i plàstics de l’empresa. L’empresa vol convertir-lo en un referent internacional en el camp de les peces industrials a gran escala. Un centenar de megaimpressores ja treballaven en aquest lloc, que s’han presentat a la premsa dijous 13 de juny. El mercat mundial de la impressió 3D representarà 20.000 milions d'euros el 2022 i  41.000 milions el 2027. La indústria del demà viurà un canvi radical, pel qual aposta Hewlett-Packard.


Adaptar-se a la indústria 4.0

Aquest Centre de Recerca i Desenvolupament (R+D) es dedica a adaptar-se al canvi de paradigma actual cap a la Indústria 4.0. HP, líder mundial en la impressió 3D de plàstics, ja ha iniciat aquest tipus d’impressió a Sant Cugat. Actualment, la companyia fabrica components d'automoció, d’ortopèdia, la sanitat i els béns de consum per a Volkswagen, Siemens, BASF i GKN Metallurgy. HP estima Catalunya, fins al punt que el campus del Parc Tecnològic de Girona acull des del 2013 una de les seves unitats de desenvolupament dedicats a les tecnologies de la informació.