SOCIETAT, ESPORT

El MRAP condema els insults racistes en rugby à XIII

L’incident el Barcarès, el 8 de juny, va apuntar els jugadors Anas Knitry Naji i Djibryl Dauliac

Anas Knitry Naji / DR
Anas Knitry Naji / DR

El primer és àrab, el segon és negre. Els jugadors de rugby a XIII Anas Knitry Naji i Djibryl Dauliac van ser insultats al Rosselló, dissabte 8 de juny. El MRAP adverteix contra la banalització del racisme.

Dos jugadors de rugby a XIII, Anas Knitry Naji i Djibryl Dauliac, van rebre insults racistes, dissabte 8 de juny al Barcarès. El primer, jugador de Carpentras, va ser objecte de la frase "moro brut, fot el camp", i el segon, de l’equip Baó XIII, antic de l’USAP i dels Dracs Catalans, "quin fàstic, un negre". Ho ha demostrat un vídeo fet amb smartphone, publicat en una xarxa social i posteriorment eliminat. Aqueix incident es va produir pels volts de les 20h, al Mas de l'Illa, on la Federació Francesa de Rugbi havia aplegat els dirigents d'aquesta disciplina, en un ambient festiu. La celebració va premiar els jugadors que han destacat en la temporada 2018-2019. Els dos joves van ser insultats al moment que eren citar com a exemples per a la seva actuació.


Una diada Discriminacions, fora de joc!»

A Perpinyà, aquest episodi discriminatori mobilitza el Moviment contra el racisme i l'amistat entre els pobles dels Pirineus orientals (MRAP 66). Aquesta organització condemna els propòsits i recorda que "els insults racistes són un delicte castigat per la llei" i que "és perillós trivialitzar-los o simplement desaprovar-los". Precisament, el MRAP 66, compromès en la qüestió de la discriminació esportiva, organitza aquest dissabte 15 de juny una jornada titulada "Discriminació fora de joc!" amb els espais juvenils de Perpinyà i la Dream Team 66, perquè els joves siguin conscients de la "bona convivència esportiva".