SOCIETAT, MEDI AMBIENT

València imposa 30 km/h i limita els patinets a 20 km/h

L’ajuntament continuarà permissiu fins al setembre

València, plaça de l'ajuntament © Antoni Segovia
València, plaça de l'ajuntament © Antoni Segovia

Des del 8 de juny, la velociat màxima és de 30 km / h en dos terços dels carrers i avingudes de la ciutat de València. Els pâtinets estan obligats a circular pels carrils de bici.

El ritme del trànsit urbà ha canviat des del dissabte 8 de juny a la ciutat de València, al sud dels països catalans. En aquesta data ha entrat en vigor una ordenança municipal que imposa un trànsit urbà màxim de 30 km/h, en un 64% de les artèries. En la seva major part, les rondes que envolten la ciutat i les vies unidireccionals tenen la velocitat màxima mantinguda a 50 km / h. Aquesta mesura relacionada amb la sostenibilitat, la seguretat i la imatge internacional de la ciutat, afecta tota la mobilitat. Els scooters han de fer servir obligatòriament els carrils de bici, no conduir a més de 20 km/h i no anar per les voreres. Qualsevol infractor d’aquest avanç haurà de pagar una multa de 500 euros. Per afavorir un repartiment equitatiu de les vies públiques, ara les bicicletes es poden lligar al mobiliari urbà, però de cap manera als arbres.


Sense camions entre les 7:00 i les 22:00

La nova normativa aplicada a València, ciutat de 800.000 habitants, també fa referència a camions. Aqueixos vehicles de fins a 12 tones podran circular pel perímetre urbà, però estaran prohibits de 7h a 22h. En el marc de la implemetació d'aquest dispositiu, l'Ajuntament de València anuncia permissivitat. Els patinets que no respectaran pas la reglamentació no es penalitzaran fins al mes de setembre. Però els scooters, els ciclomotors i les motocicletes ja no podran anar pels carrils d’autobusos.