POLÍTICA

Els diputats En Marxa preparen les eleccions regionals del 2021

Els parlamentaris Romain Grau, Sébastien Cazenove i Laurence Gayte s’uneixen a una estructura de preparació electoral

Plataforma « Occitanie Avenir » © En Marche
Plataforma « Occitanie Avenir » © En Marche

El diputat perpinyanenc Romain Grau és un dels líders del think tank "Occitanie avenir", que forma un pre-candidatura a les eleccions regionals del 2021.

La preparació de les eleccions regionals de 2021 és a l'agenda de tots els partits polítics, però pocs n’estan informant. A la regió d'Occitània, liderada per la socialista Carole Delga, ja hi treballen els 32 diputats de la República en Marxa. Aquests representants electes, dels 13 departaments regionals, han fundat "Occitanie Avenir", sota la direcció de Romain Grau, diputat de Catalunya del Nord, i Jean-François Portarrieu, diputat de l’Alta Garona. En la forma d’un grup de reflexió que analitza els resultats de l’acció governamental a la regió occitana, aquesta plataforma pretén ser una font de propostes. Aborda l'economia i el desenvolupament, així com la recuperació de les zones menys afavorides de la regió, incloent les comarques de Perpinyà. Els diputats Sebastien Cazenove i Laurence Gayte, de la mateixa zona, formen part del grup.


El regional, al desembre del 2021?

Les dates de les eleccions regionals de 2021 encara no s’han comunicat. El seu anunci oficial es preveu en el decurs de l'any 2020. Aquestes eleccions es podrien organitzar al desembre, com les eleccions regionals de 2015. Però no és poc probable que es produeixin simultàniament a les eleccions departamentals, que s'esperen per al mes de març.