ECONOMIA

La telefonia de 4G+ de cara al repte del turisme nord-català

Tot esperant la 5G, l’operador de telefonia augmenta el seu flux

Antenes de telefonia mòbil © Paul Prats / La Clau
Antenes de telefonia mòbil © Paul Prats / La Clau

Segon del mercat darrere d'Orange, l'operador SFR amplia la seva xarxa a Catalunya del Nord. Ofereix la 4G +, fins a tres vegades més ràpid que el 4G, a Argelers de la marenda.

La cobertura telefònica 4G és objecte d’un rànquing estatal per a SFR. El segon major operador francès en termes de quotes de mercat, darrere d'Orange, fa un informe de progrés del seu desplegament d'antenes. En total, s’han instal·lat 1002 nous dispositifs de 4G al mes d’abril, a 79 nous llocs addicionals. Aquesta estratègia comercial permet a la xarxa SFR introduir la 4G i "4G +" a les "zones de baixa densitat". Entre els municipis del Rosselló s’inclou Argelers de la marenda, on la població habitual, de 10.500 habitants, arriba als 150.000 a l'estiu. SFR té molts abonats per satisfer a la capital europea del càmping.


La 4G +, esperant la 5G el 2020

La 4G + permet una connexió a Internet fins a tres vegades superior a la 4G, abans del 5G, prevista per al 2020 al territori francès. En un futur immediat, els operadors multipliquen els seus dispositius, com a Argelers de la marenda, on la xarxa està sobreescalfada a l'estiu, especialment de 18h a 21h, a zones properes a 56 càmpings de la ciutat o a l’interior d’aqueixos espais. Per satisfer les necessitats del turisme, l'economia del territori i els aspectes relacionats amb la seguretat, el 2018, l'ajuntament dirigit per Antoine Parra va convèncer els operadors Orange a SFR d’afegir antenes.