SOCIETAT, MEDI AMBIENT

Alerta roja al pol·len de plantes herbàcies a Catalunya del Nord

S’han de tenir en compte els pol · lens d’olius i de roures

© Albert Torres
© Albert Torres

Les condicions meteorològiques d'estiu indueixen importants molèsties de pol·len a Catalunya del Nord. La Xarxa Nacional de Vigilància Aerobiològica alerta especialment contra el pol·len d'olius i de roures.

Aquest començament de juny augmenta els riscos d’allergia al pol·len 2019 a tot el territori francès. La situació és de diversos graus, el més greu dels quals afecta més de 30 departaments. Entre aquests territoris situats en alerta vermella al pol·len se situen Catalunya del Nord i l’Auda. Aquesta situació és causada per un assolement important i un augment de les temperatures. D'aquesta manera, és especialment alt el risc d'al·lèrgia associat amb el pol·len de plantes herbàcies, com són les plantes amb flors, les herbes i els cereals. Aquesta informació és establerta per la National Aerobiological Surveillance Network (RNSA). Aquesta organització afirma que aquest any, el pol·len procedent d’oliveres i roures és especialment temible.


La pluja és enemiga de les al·lèrgies

Per solucionar les al·lèrgies, només una arribada franca de la pluja seria efectiva. Però aqueix afluixament del risc seria efímer, ja que les condicions negatives per a les persones sensibles tornarien tan aviat com s’acabarien les precipitacions. Es recomana als malalts al·lèrgics que segueixin llur tractament o consultin un metge. La reducció dels efectes és possible evitant l’obertura de les finestres, en cotxe, o tenir rams de flors i plantes a casa.