Els roqueforts «Papillon» ja no són catalans

El grup Farines cedeix la marca a l’empresa Sanvencia

Roquefort Papillon © Groupe Farines
Roquefort Papillon © Groupe Farines

Els roqueforts Papillon, adquirits el 1998 pel català Francis Farine, es venen a Sanvencia. Els capitals catalans abandonen aquest negoci de formatge, tres anys després de la mort del multimilionari de Ribesaltes.

L'empresa catalana propietària de la marca de roqueforts "Papillon" està venent el seu negoci a un grup agroindustrial més important. El comprador és Sanvencia, anteriorment conegut com a Bongrain, el segon grup de formatges francès. Aquest ja havia signat un conveni de comercialització amb Papillon a finals de la dècada de 2000. La marca es vincla només tres anys després de la desaparició del seu comprador. En concret, el multimilionari Francis Farines, l'home més ric de Catalunya del Nord, va morir al febrer de 2016. Tan discret com efectiu, 253ª fortuna de França, aquest misteriós magnat era propietari de 40 hotels incloent una dotzena d’establiments a París, tots gestionats per l'empresa Privilège, adscrita al grup. Una cadena de gestories empresarials forma part del negoci. El grup Farines, liderat per la seva família a través de la seva filla, Marie Farines (Marie Nicolas), conserva aquestes dues branques. El 2018 tenia una fortuna de 600 milions d’euros.


21 anys al si del grup Farines

La casa Papillon es va crear a Roquefort-sur-Soulzon, capital de Roquefort, al departament de l’Aveyron. El 1998, Francis Farines va optar per comprar aquest negoci del formatge, procedent de la família Alric, que el va fundar el 1906. Fill de Ribesaltes i Baixàs, el gran cap d’empresa Farines era doctor en economia.