ECONOMIA

9 enllaços aeris Girona-Moscou aqueix estiu

Tres aerolínies operaran fins al l’inici de la tardor

Moscou © Yvan Rosny
Moscou © Yvan Rosny

L’afluència de turistes russos sembla haver de ser segura, aqueix estiu a la zona de Girona i de la Costa Brava. Al revés, els usuaris podran arribar a Moscou gràcies a tres companyies aèries diferents.

Amb la temporada turística estiuenca, l'Aeroport de Girona-Costa Brava enforteix la seva oferta cap a Rússia amb un total de 374 operacions. La companyia russa Ural Airlines assegurarà un conjunt de 68 vols xàrter fins a l'aeroport de Domodedovo de Moscou els dimecres i els dissabtes, fins al 28 de setembre. La també russa Pobeda Airlines garantirà 8 moviments, quatre dies a la setmana, cap a l'aeroport Moscou-Vnukovo, amb un total de 222 operacions, els dilluns, dimecres, divendres i diumenge fins al 25 d’octubre. Se sumarà a aquesta estratègia cap a Rússia la companyia Norwind Airlines, del pateix país, que vincularà amb Moscou-Sheremetyevo a partir d’aquest mes de juny, fins al 24 d'octubre. Aqueix operador té previst enllaçar Girona i Moscou els dijous i els diumenges, amb 84 vols. En total, Girona disposarà de 9 vols setmanals cap a tres aeroports diferents de la vila del Kremlin.


Près de 2 millions de passagers d’avril a octobre

Aqueix increment de l’oferta de transport aeri entre Girona i Rússia ha de generar presència de turisme rus a la Costa Brava. Després d’una temporada d’hivern eque ha confirmat aqueix mercat a l’aeroport de Girona, l’estiu hauria de perllongar la tendència.
En total, aqueix estiu, l'Aeroport de Girona-Costa Brava assolirà 10.000 operacions. Haurà acollit 1,9 milions de passatgers entre d'abril i octubre, incloent l’estiu estricte i les ales de la temporada.=