SOCIETAT, MEDI AMBIENT

Alta presència del mosquit tigre aqueix estiu al Rosselló

El temible insecte, ja és present a Catalunya del Nord

Mosquit tigre (Aedes albopictus) © Nicolas Hennan
Mosquit tigre (Aedes albopictus) © Nicolas Hennan

Les altes temperatures previstes per a aqueix estiu suggereixen una alta presència de mosquits tigre a Catalunya del Nord.

El sobtat augment de les temperatures d’aquest inici de juny a Catalunya del Nord produeix un retorn del mosquit tigre, especialment al Rosselló. Aquest petit insecte reconeixible per les seves ratlles negres i blanques al cos i a les potes ja ha tornat. 51 departaments francesos es troben ara en vigilància vermella, incloent les comarque de Perpinyà. La pàgina web especialitzada Vigilance-Mosquitos, que duu a terme una vigilància entomològica permanent, ha publicat un nou mapa, aqueix diumenge 2 de juny. El document especifica que el sud del territori francès està "especialment afectat", en particular Catalunya del Nord, com també el departament de l’Auda.


Un convidat permanent, cada estiu

Enguany, la colonització del mosquit tigre hauria de ser forta, ja que l’estiu sembla s’haver de ser molt calent. La presència important de l’insecte, que en la majoria dels casos és benigna, ja està facilitada per les temperatures suaus de la primavera, que es produeixen després de la posta del ous, abans de l’hivern. Contra aquesta bèstia, alguns gestos senzills són útils. La roba que abriga, l’aire condicionat o les habitacions fresques, així com els productes anti mosquits habituals, són solucions convincents. A Catalunya del Nord, el mosquit tigre és ara un dels convidats permanents de l'estiu.