SOCIETAT

Nou dispositiu contra els narcotraficants a Perpinyà

La prefectura de Perpinyà llança una estratègia entre serveis

Al centre, el prefecte de Catalunya del Nord, Philippe Chopin © Prefectura nord-catalana
Al centre, el prefecte de Catalunya del Nord, Philippe Chopin © Prefectura nord-catalana

La prefectura de Catalunya del Nord vol eradicar el tràfic de drogues a Perpinyà, a través d'un nou dispositiu dirigit als barris de Vernet, Sant Mateu, Sant Jaume i La Real.

Per lluitar millor contra els estupefaents a Catalunya del Nord, es preneu engegar una unitat d’intel·ligència operativa sobre drogues (CROSS), dimarts 4 de juny a Perpinyà. Aquesta fórmula que ja funciona a Marsella i aviat s’impulsarà  a Tolosa de Llenguadoc redueix la sensació d'inseguretat generada per la presència de narcotraficants. El llançament d'aquest dispositiu aplegarà el prefecte Philippe Chopin, el director departamental de seguretat pública, Jean-Marc Rebouillat, el director de la policia fronterera (PAF) de Catalunya del Nord i de l’Auda, Hervé Cazaux i el director regional de la policia judicial de Montpeller (SRPJ), Jean-Philippe Fougereau. Concretament, la policia de seguretat diària (PSQ) es farà càrrec d’aplicar aquest protocol i contrarestar els "tràfics" i la "delinqüència en sèrie". En termes concrets, es coordinaran millor els serveis de policia, en lligam amb la seguretat departamental i la policia de fronteres (PAF).


El barri dels ocells, Perpinyà, al visor

Aquesta coordinació apunta Perpinyà, la seva zona de seguretat prioritària (ZSP) que abasta els barris de Sant Mateu, Sant Jaume i la Real, com també la seva àrea urbana sensible (ZUS), al Vernet. En aquesta zona, el barri dels Ocells pateix un narcotràfic intens que degrada el benestar general i genera por el barri. A principis de maig, un grup de residents va amenaçar la prefectura dels Pirineus Orientals a denunciar l'Estat, per garantir la seguretat de les persones i dels béns.