ECONOMIA, TECNOLOGIES

Important avaria Internet de Free a Catalunya de Nord

Problema tècnic de perpinyà fins a Arles

© Marc Maletas
© Marc Maletas

Una trentena de municipis, des de Perpinyà a Arles passant pel Soler i Motesquiu, són impactats per una gran avaria de la xarxa Internet de l'operador lliure Free.
 

L’operador global Free.fr pateix una avaria important de la xarxa d’Internet des del dimecres 28 de maig a les 18h, a diverses zones de Catalunya del Nord. Aqueix incident afecta una trentena de municipis  entre els quals hi ha Perpinyà, Montesquieu, Morellàs, Baixàs, el Soler; Els Banys d’Arles, Brullà, Sant Esteve del Monestir, Canet, Sant Feliu d'Avall, Sant Genís de fontanes i Santa Maria. No es coneixen els motius d’aquest tall, entre Rosselló i Vallespir. També afecten les comunes de Lleucata i Caves, al Llenguadoc, properes de Catalunya del Nord, és a dir adherides al mateix node de connexió territorial de l'operador de baix cost.


Avaria general al mes d’abril al Gers

Tot i que la majoria de les avaries d’Internet són generades per errors humans, robatoris de cables o danys deliberats, no disposem de cap informació sobre aqueix aspecte, que impossibilita el servei de Free a les comarques del Nord. L’operador, conegut pels seus preus per tota de la competència, de vegades sobreix problemes de funcionament, tal com s’ha observat a finals d’abril a tot el departament del Gers. Tot i que es promocioni la marca “Free”, tècnicament, l'operador Orange continua sent el propietari de la majoria de les línies.