ECONOMIA

Les rebaixes tindran lloc entre el 3 de juliol i el 16 d’agost a Catalunya del Nord

El territori s’alinea sobre Catalunya del Sud

© Quentin Fréret
© Quentin Fréret

Per protegir el comerç nord-català, les dates de les rebaixes d'aqueix estiu 2019 seran diferents de les comunes a França. Es faran durant 6 setmanes, del 3 de juliol al 16 d'agost.

Les rebaixes d'aqueix estiu 2019 s'iniciaran el 3 de juliol i s'acabaran el 13 d'agost a Catalunys del Nord. Idènticament al departament dels Alps Marítims, les comarques de Perpinyá s'alineen en l'Europa més propera, per mor de protegir llur comerç. Sense això, els clients vinguts de Perpinyà, el Voló o Oceja, serien encara més nombrosos a les botigues de La Jonquera, Figueres, Girona o Puigcerdà. Aqueix calendari diferent de les dates generals a França no es plasma pas a Internet. En concret, les dates de les rebaixes electròniques franceses són uniformes al conjunt del territori francès. Es desenvoluparan entre el 26 de juny al 6 d'agost inclosos.


Aviat, només hi haurà 4 semanes de gangues

La llei Pacte (pla d'acció per a la creixença i la transformació de les empreses), que es va adoptar l'11 d'abril 2019, limita la durada de les rebaixes. Llur període es reduirà a 4 setmanes, contra 6 setmanes en l'actualitat. Aquesta nova reglementació podria no aplicar-se amb motiu de les rebaixes d'aqueix estiu. En canvi, s'hauria d'aplicar el sistema de les quatre setmanes l'hivern 2020. A banda d'això, els magatzems francesos que volen disminuir preus fora del temps de rebaixes han de fer servir la terminologia de « promocions de desestocatge » o « vendes privades ».