SOCIETAT, POLÍTICA

El Barcarès recupera la seva imatge de malversació

Discoteca incendiada i malversació de fons a Electrobeach

El Barcarès, Rosselló © Benoît Barnard
El Barcarès, Rosselló © Benoît Barnard

L'interès pels diners i l'opacitat il·lustren el municipi de Barcarès. L’incendi de la discoteca Le Marina i la detenció de l’antic director del festival Electrobeach subratllen el revés per a la imatge de la ciutat costanera.

Durant diversos anys, la imatge del Barcarès ha estat malmesa per casos judicials  i una "total confusió" entre les seves empreses públiques, segons informava el Tribunal de Comptes el 2010. El 1998, el seu batlle RPR, Alain Ferrand, va passar 24 dies a la presó per un cas d’«interès il·legal», en aquest context. El 1999, va ser condemnat a tres anys de presó amb pròrroga, 300.000 francs de multa per "abús de béns socials" i 3 anys d'elegibilitat, més tard a 5 anys, per "presa il·legal d’interessos". Un cas d'evasió fiscal li va valer també una condemna, el 2011. La seva esposa, Joelle Ferrand, li va succeir durant 12 anys com a batllessa, abans de ser condemnada el 2011 a 18 mesos de presó i una multa de 10.000 euros, amb motiu d’irregularitats en el dragatge del port. Batlle de nou el 2011, Alain Ferrand el 2011 és un home de negocis, generalment en relació amb el món nocturn.


Discoteca cremada i director de festival empresonat

EL batlle va impulsar el club nocturn "Le Marina" al Barcarès el 1984. Aquesta indústria nocturna va ser incendiada divendres 17 de mauig 2019 cap a les 2:30 de la matinada, el dia anterior de la reobertura. La pista criminal és privilegiada per la policia judicial de Perpinyà. Anteriorment, el 7 de febrer, l'artífex del gran festival Electrobeach, Sylvain Berreteaga, va ser arrestat i empresonat. Hauria desviat de 600 000 a 800 000 euros a través de la societat d’economia mixta de Event, que pilotava la cita de música electrònica. Sospitat de malversació de fons a finals de 2017, ha portat vida festiva a Rússia. Opacitat, plata i generositat il·lustren de nou el Barcarès, "artificial" comú, creat el 1929 pel destacament de Saint-Laurent de Salanque.