CULTURA

Roden la sèrie «Westworld» per a HBO a Besalú

Els actors Simon Qaurterman, Rodrigo Santoro i Thandie Newton, a 80 km de Perpinyà

L'actriu Thandie Newton, a Westworld © HBO
L'actriu Thandie Newton, a Westworld © HBO

La ciutat medieval de Besalú, al sud de Figueres, és el plató de rodatge de la sèrie de ciència ficció americana "Westworld", emesa per HBO i Orange.

A només 1 hora de Perpinyà, el canal nord-americà HBO gestà rodant els propers episodis de la seva sèrie "Westworld". Aquesta producció es desenvolupa a la vila de Besalú, situada al sud de Figueres, a la comarca de la Garrotxa. Ciutat medieval associada al turisme qualitatiu, Besalú esà immersa en una atmosfera inhabitual des del començament de les operacions, dimarts 21 de maig. Els actors Simon Qaurterman, Rodrigo Santoro i Thandie Newton, presents a la ciutat, fan les delícies dels seus admiradors. Però els visitants atrets pel call, el barri jueu de la ciutat, entre els més ben conservats d’Europa, són decebuts, perquè el cor de la ciutat està tancat. Alguns turistes israelians, belgues o argentins, entrevistats per l'Agència Catalana de Notícies, expressen la seva decepció. El pont de Besalú, una joia medieval, també és inaccessible.


Androides, Far West i iniciativa lliure

Westworld és una sèrie de ciència ficció emesa des d'octubre de 2016 per HBO. Es tracta de l'adaptació d'una pel·lícula de 1973 titulada "Mondwest", dirigida per Michael Crichton. Aquesta producció s’emet a França a OCS City, propietat d’Orange. Westworld és un parc d'atraccions on es recreen diversos universos, incloent l'oest americà, o Far West, propi del segle XIX. Aquesta regió habitada per androides, regularment reinicialitzats, rep visitants amb comportament absolutament lliure.