SOCIETAT, ECONOMIA

La gran Posta de Perpinyà es convertirà en residència d’avis

Un projecte per compensar la disminució del correu

© Didier Gofin
© Didier Gofin

La Poste està desenvolupant un projecte per convertir edificis de centres  vila en residències per a gent gran. La Gran Posta de Perpinyà, situat a la vora del riu de la Bassa, és al·ludica.

Per evitar les dificultats derivades de l’obsolescència, la Posta vol transformar els seus edificis dels centres de les ciutats en residències per a jubilats. Aquesta estranya informació, publicada aquest dimecres 22 de maig pel diari Les Echos, afecta l'edifici situat al costat del riu de la Bassa de Perpinyà, al voral de Barcelona. Alguns antics "hotels de les Postes", amb superfícies de vegades gigantesces i ubicacions excepcionals, haurien de ser transformats per diversificar les activitats de l'empresa, societat anònima des del 2010. Aquest projecte indueix la instal·lació de residències per a sèniors, cases de jubilació o EHPAD (Allotjament per a persones grans amb dependència). En total, ja s’ha seleccionar 14 edificis, en ciutats mitjanes, entre elles Brest, Roubaix, Metz, Le Mans, Alencon, Annecy i Perpinyà.


Continua el retrocés del correu de paper

La intenció de La Poste es justifica per la disminució de l’activitat de correu de les grans postes. El servei dissenyat per la direcció general es podria reservar a persones grans actives, que desitgin tenir serveis locals i preservar la seva autonomia. Anteriorment, la Posta ha creat activitats de serveis, incloent les visites a la gent gran i la posada en relació per fer petites reparacions.