ECONOMIA

Europa subvenciona el wifi gratuït a 100 municipis sud-catalans

El dispositiu afecta l’Hospitalet de Llobregat, Terrassa i Lleida

© Free Wifi 87
© Free Wifi 87

El wifi gratuït, en un centenar de ciutats que encara no ho tenen, serà aviat una realitat a Catalunya del sud, amb el suport de la Unió Europea.

La Comissió Europea ha fet públic el 15 de maig la llista de 3.400 municipis de la Unió que rebran, en les properes setmanes, una subvenció per a la instal·lació de sistemes wifi. D'aquests pobles, 100 es troben a Catalunya del sud. Cada municipi, amb el suport d’aquest mecanisme financer, rebrà 15.000 euros. Aquesta quantitat s'haurà de destinar a la instal·lació de xarxes d'accés lliure, presents a espais públics com ara places, parcs, museus, biblioteques i llocs dedicats a la salut.


18 mesos per instal·lar una xarxa wifi pública

Aqueixes subvencions per al wifi a Europa formen part d'una iniciativa que ha de proporcionar Internet en un total de 6.000 a 8.000 municipis durant el període 2018-2020. La iniciativa, amb un pressupost global de 12 milions d'euros, afecta especialment l’estat espanyol, l’estat francès i Itàlia. Els municipis que rebran l’ajuda tindran 18 mesos per instal·lar el seu wifi, que haurà de desplegar una potència mínima de 30 Mbps. Entre les grans ciutats sud-catalanes, l’Hospitalet de Llobregat, Terrassa i Lleida formen, part de la llista. També s'han seleccionat petits pobles com Estaràs, Fuliola i El Soleràs.