CULTURA, ESPORT

Leo Messi rep la creu de Sant Jordi

L’Argentina és el millor jugador de la història del futbol

Leo Messi, Barcelona, 16 de maig de 2019 © ACN
Leo Messi, Barcelona, 16 de maig de 2019 © ACN

A l'edat de 31 anys, el jugador blaugrana Leo Messi rep la màxima distinció catalana, en virtut de les seves qualitats humanes i la seva condició de millor futbolista de la història.

Leo Messi ha rebut aquest dijous 16 de maig la Creu de Sant Jordi, concedida anualment per la Generalitat de Catalunya. Aquesta distinció, la més important segons la tradició, li ha estat lliurada pel president de la Generalitat, Quim Torra, en nom dels seus valors d’«humilitat i honestedat». Catalunya destaca el compromís del jugador de futbol argentí cap al Pediatric Cancer Center, el centre d’oncologia pediàtrica més important d’Europa. Aquest lloc de referència continental estarà adscrit a l’Hospital Sant Joan de Déu de la ciutat d'Esplugues de Llobregat, veïna de Barcelona. El seu projecte de finançament, fixat a 30 milions d’euros, s’ha tancat el 2018 gràcies a l’acció del jugador blaugrana, que va acceptar ser-ne patrocinador. La primera pedra del Centre de càncer pediàtric va ser posada al mes d’octubre.


"Millor futbolista de tots els temps"

A nivell estrictament esportiu, la Generalitat també destaca les qualitats excepcionals de Leo Messi, designat els 31 anys com a "millor futbolista de tots els temps". En la cerimònia, celebrada a l'Auditori del Fòrum del Centre de Convencions Internacionals de Barcelona, ​​el president Torra ha pres l'exemple del jugador per convidar tots els catalans a "ser capaços de fer possible l'impossible". Es tracta d’una al·lusió indirecta al desig de la independència política de Catalunya.