CULTURA

Perpinyà: ciència, teatre i dansa per la Nit dels Museus

Cruïlla de les arts, aqueix dissabte 18 de maig de 15h a mitjanit

Companyia Lawantura © Companyia Lawantura
Companyia Lawantura © Companyia Lawantura

La nit europea dels museus comença en realitat a la meitat del dia, aquest dissabte 18 de maig, a quatre museus de Perpinyà.

Aquest dissabte 18 de maig de 15 a 24h, la Nit europea dels Museus tornarà a Perpinyà. Entre els esdeveniments originals hi ha animacions medievals sobre l’encunyar de moneda, al museu de monedes i medalles Joseph Puig. Aqueix espai proposarà també descobrir els seus tresors, a través de peces inèdites de les seves col·leccions. Una instal·lació de vídeomaping, creada per l'artista Thomas Antoine Pénanguer, amb la il·lustració sonora de Nassima Mouchemi i titulada "El quart somni d'Antoine", es desenvoluparà al Museu de Casa Pairal, a l'interior del Castellet. Al capvespre, el mateix lloc rebrà un passeig teatral i musical de la companyia Troupuscule.


Diàleg entre la dansa i les parets del Museu Rigau

La Nit dels museus, força eclèctica, també tractarà les anomenades espècies animals i vegetals "invasives" al Museu d'Història Natural de Perpinyà. Per la seva banda, el Museu Jacint Rigau rebrà "Diàlegs sota influència", una sèrie de "bombolles coreogràfiques" d'1 a 5 minuts, repetides en forma de loop per la professora de dansa Monique Fellerath i els seus estudiants. Aquesta seqüència particular interrogarà el públic sobre els vincles entre les arts visuals, els museus i la dansa. Els artistes presents permetran que les formes plàstiques i visuals es transformin sota els seus moviments. El Museu Rigau també acollirà una visita teatral anomenada "Paradís", donada per la companyia Lawantura.