POLÍTICA

Continua l’infern per a Manuel Valls, al 12% a Barcelona

Autèntic fracàs polític per al qui esperava donar lliçons

Manuel Valls © Lliures.cat
Manuel Valls © Lliures.cat

L’expresident primer ministre francès, Manuel Valls, s’imaginava alcalde de Barcelona, perquè "qui pot més pot menys". Però aquesta dita és francesa.

Locutor d’un parlar antiquat, amb faltes de català i accent francès, Manuel Valls és l’estranger de les eleccions municipals de Barcelona, ​​que es desenvoluparan el 26 de maig. L’expresident primer ministre francès naturalitzat el 1982 es descobreix migrant, perquè ha estat formatejat enjondre i duu un bagatge polític esotèric. Ja a la vora de la humiliació a l’abril, víctima d’una esotètica francesa, el líder de l’oferta "Barcelona, ​​capital europea", constata l’evidència del nom de la seva llista. En les seves intervencions mediàtiques, amagades a França, interromp els seus interlocutors i no assumeix une pertinença a la dreta, en el context no francès. Manuel Valls a Barcelona recorda Eva Joly, candidata ecologista a les presidencials franceses de 2012. Un ingredient el limita al marge quan parla d’inseguretat i d’igualtat, dos conceptes d'importació més avalla del Portús.


Últim en les últimes enquestes

Les últimes enquestes situen Valls a la quarta posició per a l'Ajuntament de Barcelona. El diari La Vanguardia li atorga el 12,3% dels vots, molt per darrere d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), al 24,2%, i l’ultraesquerra En Comú Podem, acreditada amb 22 ,1% de les paperetes. "S’ha equivocat d’espai polític", diu Ernest Maragall, líder de l’oferta ERC. L'ex-electe francès, víctima de certituds hexagonals esdevingudes incertes a la Ciutat comtal, és recolzat per la dreta centralista Ciudananos, cap a la derrota.