SOCIETAT, ECONOMIA

Una empresa de Perpinyà reactiva el bob, amb nou disseny

Léonard Rodriguez aposta pel famós barret popular

Model amb exemplar de bob de l'empresa Ringart's © Ringart's
Model amb exemplar de bob de l'empresa Ringart's © Ringart's

El popular bob, amb un disseny modernitzat, ha de convertir-se en un objecte de moda, segons l'aposta de l'empresari perpinyanenc Léonard Rodriguez.

El perpinyanenc Leonard Rodríguez aposta pel retorn del port del bob i per això aposta també pel "Made in France". Amb aquesta finalitat, aquest jove empresari ha impulsat oficialment la marca "Ringart's", aquest dilluns 13 de maig. El seu segell, que expressa burla, s'acompanya de la irònica consigna "La presa de cap a la francesa". La fabricació d’aqueixos barrets es duu a terme a Caussade, al Tarn-et-Garonne, mentre l’estratègia de l’empresa és basada a Catalunya del Nord, en col·laboració amb l’agència de comunicació Community Consult. Per fer reviure aquest "petit accessori popular i amigable", cal "trencar la seva imatge antiquada" i convertir-lo en un objecte "de tendència i qualitat", destaca Rodríguez. Una campanya de micromecenatgeamb preencàrrec de 150 bobs va precedir al llançament de la marca, al mes de març.


Des de l'objecte popular fins a l'accessori elegant

El bob, normalment usat a l'estiu, és freqüentment gratuït perquè porta un missatge comercial. Aquest barret de teixit o de tela, fàcilment plegable, hauria nascut a Irlanda a la dècada de 1920 arran de la idea d’un tal "Robert". La botiga en línia de l’empresa Ringart’s presenta models reversibles i no reversibles en diverses fórmules estètiques. Aquests bobs per a noies i nens, venuts a 50 i 60 euros,