ECONOMIA

McDonald’s Cerdanya surt de terra i obre al juny

Un establiment urbà en territori rural

Obres de construcció de McDonald's Ur-Oceja © McDonald's
Obres de construcció de McDonald's Ur-Oceja © McDonald's

Les obres de construcció d’un restaurant de menjar ràpid McDonald's a Ur, a Cerdanya, avancen a rabent, envistant l’obertura d’ací un mes i escaig.

La construcció del primer establiment de McDonald's a la comarca de Cerdanya, que anunciàvem l’octubre de 2018, s’han iniciat al mes d'abril. Les obres de terra ses van dur a terme al mes de març. Aquest restaurant de menjar ràpid, sortit de terra al erme municipal d'Ur, rep el nom comercial "McDonald's Ur-Puigcerdà". Com l'Hospital de la Cerdanya, aquest fast-food al cor dels Pirineus catalans s’ha dissenyat per rebre una població resident al territori francès o espanyol. El contrast és sorprenent, però, perquè la iconografia nord-americana que li va associada s'enfronta a un paisatge extremadament rural. Aquesta diferència ja s'ha produït amb l’obertura de dues adreces d’aquest tipus al peu del Canigó i del massís de l’Albera, a Prada i Argelers de la marenda.


Un muntatge en kit, al cor de la ruralitat

McDonald's Cerdanya està format per cabirons de fusta i parets fabricades amb OSB (Oriented Strand Board), o Panells orientats. Aqueix establiment força esperat per part del jovent i de les famílies del Janus cerdà, sota administració francesa i espanyola, però també la comarca Capcir, s’obrirà al juny. Farà front a la seva primera temporada turística i la segona, aqueix hivern abans d'una primera valoració de l'activitat. En un futur immediat, la contractació de personal és objecte d'una reunió dilluns 13 de maig al municipi d'Oceja.