SOCIETAT

Es duplica la mortaldat viària a Catalunya del Nord

Dades « esfereïdores » des de l’inici de l’any

Exercice de sécurité du Service d'Incendie et de Secours des Pyrénées-Orientales © SDIS 66
Exercice de sécurité du Service d'Incendie et de Secours des Pyrénées-Orientales © SDIS 66

La Prefectura de Catalunya del Nord està preocupada pel dramàtic augment de les morts a les carreteres nord-catalanes. Es tracta d’11 persones des de l'1 de gener d’aquest 2019.

El registre de la seguretat viària a Catalunya del Nord és "alarmant", segons la prefectura del territori. Aquest dimarts, 7 de maig, els serveis estatals a Perpinyà han comunicat les xifres recopilades des de l'1 de gener del 2019, que representen un total de 11 persones mortes arran d'un accident de trànsit, o sigui dues vegades més que en el mateix període del 2018. Aquest resultat està vinculat en 37% dels casos a una velocitat excessiva i al consum d’alcohol i narcòtics en la mateixa proporció. No obstant, la prefectura s’estalvia relacionar qualsevol lligam amb l'aniquilació dels radars de velocitat en el context del moviment de armilles grogues. Subratlla que les causes "es deuen al comportament individual i no són fruit de la fatalitat".


Controls reforçats a les nostres carreteres

Aqueix augment de la mortaldat viària justifica un imminent enfortiment dels controls. En els últims dies, la policia ha rebut instruccions per augmentar la seva presència, amb la voluntat de protegir els ciutadans. El compliment del codi viari, una velocitat adequada i l’absència d’alcohol i de drogues psicotròpiques són la solució òbvia per resoldre aquest fenomen, factor de múltiples drames familiars.