SOCIETAT, ECONOMIA

El president de la Universitat de Perpinyà abandona el càrrec

Fabrice Lorente, elegit el 2012, va continuar en el càrrec el 2016

Fabrice Lorente, president de la Universitat de Perpinyà de 2012 a 2019 © UPVD
Fabrice Lorente, president de la Universitat de Perpinyà de 2012 a 2019 © UPVD

Promogut al cos d’inspectors generals de l’administració de l’ensenyament i la investigació nacionals francesos (IGAENR), el president de la Universitat de Perpinyà, Via Domitia, Fabrice Lorente, decideix abandonar el càrrec arran de set anys anys de mandat.

Aquest dilluns 6 de maig de 2019, el president de la Universitat de Perpinyà, Via Domitia, Fabrice Lorente, ha comunicat la seva decisió de rescindir el seu mandat per anticipació. A partir de l'1 de juny s'incorporarà al cos d'inspectors generals de l'Administració de l'Educació i la Recerca Nacionals franceses (IGAENR). F. Lorente, professor de psico-sociologia, va ser elegit per primera vegada a la presidència de la UPVD el 2007, com a vicepresident d'Estudis i Vida Universitària (CEVU). El 2012 es va convertir en president, càrrec al qual va ser reelegit a les eleccions de 2016, per un mandat que acabarà el març de 2020.


Un president interí fins al març de 2020

Fabrice Lorente, autor del retorn de la Universitat de Perpinyà al cors de la vila, la seva incubadora d’empreses i la seva escola d’enginyeria especialitzada en energies renovables, treballarà amb els ministeris d’educació nacional i educació superior, recerca i innovació, sempre com a funcionari. El seu interí serà assegurat a partir de l'1 de juny pel vicepresident d'administració de la UPVD, Nicolas Dorandeu, que organitzarà ràpidament, amb el Consell d'Administració, l’eleccció dun nou president per acabar el mandat actual.