MEDI AMBIENT

El desgall ambiental dels iots al Rosselló, al visor de l’Estat

Els ancoratges de les embarcacions arrenquen la posidònia

Iot devant de Cotlliure, 2018 © Cargol carxofa
Iot devant de Cotlliure, 2018 © Cargol carxofa

Els navegants que ancoren a qualsevol lloc a la mar amenacen les praderies de posidònia. A Catalunya del Nord, com en altres zones, aviat intervindran els serveis de l’Estat.

El desgall ambiental causat per grans embarcacions de més de 24 metres, que aparquen de manera anàrquica davant del Rosselló, s'han convertit en un problema escoltat per les autoritats. En efecte, seguint l’exemple d’un precedent a Còrsega, es requerirà aviat la Direcció Departamental de Territoris i el Mar de la Prefectura dels Pirineus Orientals (DDTM), a Perpinyà. Es regirà l’amarratge salvatge de les embarcacions d'esbarjo, per tal de protegir la natura, seguint una decisió de caràcter global, presa pel prefecte de la Mediterrània i revelada el 3 de maig.


Danys irreversibles a la flora marítima

Una degradació irreversible de l’entorn marí pot ocórrer tan aviat com un vaixell fondeja fora d’un port. Les praderies de posidònia, de vegades de 100.000 anys d’edat i situades tot sovint a 30 metres de profunditat o més, queden arrencades. El turisme de luxe és qüestionat perquè la navegació lliure té un vessant poc favorable, ja que la destrucció del fons marí per par dels vaixells result de llur presència en excés. A Catalunya del Nord, la protecció de la mar ha quedat durat temps al marge de la conscientització pública, del però cobra una importància comparable a la conservació de la natura terra endins.