ECONOMIA

La fira Medfel de Perpinyà confirma el seu èxit

200 expositors i 6000 visitants a la cita de fruites i verdures

Medfel 2019, Perpinyà © Saint-Charles International
Medfel 2019, Perpinyà © Saint-Charles International

La fira MedFELL 2019, una potent cruïlla de negocis de fruites i hortalisses a nivell internacional, s’ha desenvolupat del 24 al 26 d'abril a Perpinyà. L'empresa catalana Saint-Charles Export hi ha reunit 53 empreses.

L'espectacle MedFEL, celebrat al Parc des Expositions de Perpinyà del 24 al 26 d'abril, ha confirmat la seva condició de líder a l’estat francès. Aquesta fira internacional del sector hortofructícola, que serà seguida els dies 22 i 24 d'octubre pel seu homòleg espanyol Fruit Attraction Madrid, es va centrar en la producció ecològica i en els Estàndards d'alt valor ambiental. Un grup d’experts hi ha tractat la logística de demà, les noves rutes de la seda i el seu impacte en la producció mediterrània. Es van destacar el kiwi, el caqui, la magrana i el nabiu. Cent grans compradors de tot el món, 200 expositors i 6000 visitants resumeixen l'èxit d'aquesta nova edició.


Un trampolí econòmic per al Rosselló

El Rosselló acull i es promou al Medfel. Aquest any, la delegació principal, un clúster de 53 empreses, ha estat l'empresa perpinyanenca Saint-Charles Export. Actualment, el mercat de Sant Carles Internacional, principal plataforma de repartició de fruites i hortalisses a Europa, dóna feina a 2.000 persones. Aquest polígon representa 1.950 milions d’euros de facturació i comercialitza 1.768.000 tones anuals, principalment cap a la Mediterrània. El MedFELL, finançat financerament per Perpinyà Mediterrània Metròpoli i la regió "Occitanie", cultiva un clima empresarial multilingüe. El seu impacte en el turisme de Catalunya del Nord és real, ja que molts visitants van aprofitar la seva estada per descobrir el territori, en particular Perpinyà.