ECONOMIA

La producció de Cireres de Ceret s’alça del 15%

La zona de Ceret en vendrà 150 tones, contra 130 el 2018

Cireres de varietat Burlat © Emmanuelle Mestres
Cireres de varietat Burlat © Emmanuelle Mestres

Les condicions climàtiques permeten esperar enguany una producció de cireres el alça del 15% a Catalunya del Nord. El Baix Vallespir n’hauria de comercialitzar 150 tones.

La collita de cireres, que comença a principis d’aquest mes de maig a Catalunya del Nord, donarà lloc enguany a una producció oficial de 150 tones. Aquest volum provindrà de la comarca del Vallespir, la capital de la qual, Ceret, reuneix la majoria dels productors. S’espera un creixement del 15% en comparació amb la temporada de 2018, en la qual es va registrar una producció de prop de 130 tones. Aquesta xifra, com la de l'any 2019, prové de les taules d’estimació de la cooperativa Céret primeurs La Melba.


La collita està garantida llevat si cau massa pluja

Les precipitacions són l’enemic principal de la cirera perquè pot inflar la fruita. L’excés de pluja comprometria la collita de l’any per als contributors de Céret primeurs, les arbredes dels quals són ubicades a Ceret mateix, com també als Banys d’Arles i a Sant Joan Pladecorts.
La fira de la cirera, que forma una tradició ceretana, es desenvoluparà enguany el dissabte 25 i el diumenge 26 de maig. A Terrades, es preveu un cita semblant el diumenge 2 de juny i el diumenge següent a Llers.