ESPORT

El Barcarès recupera la Volta de França de vela els 16 i 17 de juliol

Feia 10 anys que la vila costanera catalana no rebia la competició

Vola de França de vela 2017 © Jean-Marie Liot / Aso
Vola de França de vela 2017 © Jean-Marie Liot / Aso

El Tour de França a Sail 2019 sortirà de Dunkerque el 5 de juliol i passarà per Catalunya del Nord el 16 de juliol, abans d'arribar el 21 de juliol a Niça.

L'organització del Tour de França de veka va confirmat aquest dimarts 30 d'abril el pas d'aquest esdeveniment a Catalunya del Nord. Els mariners s’esperen a Port Barcarès el dimarts 16 i el dimecres 17 de juliol. Aquesta etapa és significativa, ja que la ciutat costanera del Rosselló no rebia aquest Tour per la mar des del 2009. Aquesta celebració esportiva té una importància especial perquè és una contribució de notorietat qualitativa. Després d'una estada a Les Sables d'Olonne dissabte 13 i diumenge 14 de juliol, els navegadors arribaran directament a Catalunya del Nord el dilluns 15. Després del pas pel Barcarès, el seu viatge els portarà a Hyères, al departament de Var, el dijous 18 i el divendres 19 de juliol, i després a Niça, dissabte 20 i diumenge 21 de juliol.


El 2019, hi havia més espai per a dones

L'edició 2019 del Tour de France, la 42a, proposarà set etapes en 17 dies, del 5 al 21 de juliol. S’hi abocaran trenta equips i per primera vegada es crearà una classificació mixta per a equips amb almenys una dona a bord cada dia. Fins i tot es fomenta la tripulació femenina al 100%. En matèria d'identitat, el director de la cursa, Jean-Baptiste Durier espera que el públic s'identifiqui amb un equip o un altre, gràcies a la presència, en els vaixells, de distintius o logotips de territoris o ciutats.