ECONOMIA

El mini Auchan de Perpinyà tancarà les portes

El supermercat ubicat al Mas Rous és deficitària

El mini Auchan de Perpinyà Tancarà les portes
El mini Auchan de Perpinyà Tancarà les portes

La disminució de l’activitat iniciada pel grup Auchan inclou el tancament d’un vint establiments a l’estat francès, incloent-hi el seu supermercat situat a Perpinyà Sud, diferent del seu hipermercat ubicat també al sud de la vila.

El grup Auchan, que va registrar pèrdues de 1.000 milions d’euros el 2018, escollit el redesplegament de forces estratègic per afrontar aquest final de la dècada. El seu hipermercat situat a Porte d'Espagne, Perpinyà, continuarà obert. En canvi, es posarà a la venda la seva botiga "Auchan supermarché", situada al Mas Rous, arran de la carretera de la Focella, on es troben els concessionaris d'automòbils. Aquest magatzem creada sota la marca Simply Market, rebatejada el 2018, es troba a la llista de 21 botigues que tancaran les portes a l’estat francès, com ara a Tours, Rouen i Arràs. Auchan France posa en marxa un ampli pla de reforma per reduir les seves pèrdues, suprimint les seves superfícies "sense perspectiva realista de retorn a la rendibilitat". No obstant, a Catalunya del Nord, mantindrà el seu Auchan Supermarché situat al municipi de Sant Cebrià.


Un grup comercial tentacular

La botiga Auchan Supermarché Perpinyà, amb una estació de servei als seus colors, és el resultat d'un projecte global en associació immobiliària amb la Banque Populaire, que ocupa un costat de l'edifici. Aquest magatzem deficitari se centra principalment en productes de consum, especialment en aliments. Forma part de les grans superfícies del tentacular grup Mulliez, propietari de Leroy Merlin, Kiabi o Flunch.