ECONOMIA

Jean Castex és promogut «Sr. medalles franceses» als jocs de París 2024

Es funda una agència dotada de 350 milions d’euros

Jean Castex, batlle de Prada © Ajuntament de Prada
Jean Castex, batlle de Prada © Ajuntament de Prada

Ajudar a França a guanyar un màxim de medalles als Jocs Olímpics de París el 2024 és l'objectiu de l'Agència Nacional d'Esports, presidida per Jean Castex, alcalde de Prades.

El batlle de Prada, Jean Castex, va ser promogut delegat interministerial als Jocs Olímpics i Paralímpics de París 2024 pel Consell de Ministres, el setembre passat. Però, en continuïtat, l’exsecretari general de l’Elisi sota la mandatura de Nicolas Sarkozy, i actual conseller departamental de Catalunya del Nord, es converteix en president de l’Agència Esportiva Nacional (ANS). El 21 d'abril, aquesta nova estructura es va formalitzar per decret, substituint el Centre Nacional de Desenvolupament de l'Esport (CNDS), que es va crear el 2006. La nova eina governamental és un grup d'interès públic (GIP) on treballaran unes 60 persones. El seu objectiu principal és garantir almenys 80 medalles franceses als Jocs Olímpics.


Una eina per visibilitzar França al món

Aquesta Agència Nacional de l'Esport, amb contorns encara nebuloses, també "donarà suport a projectes destinats a desenvolupar l'accés a l'esport per a tots els públics" a França, segons destaquen els seus principis fundadors. Detectarà i posarà de manifest els talents, abans de propulsar-los cap a l’èlite. Aqueixos esportistes de demà, considerats portadors de bandera, milloraran la visibilitat de l'esport tricolor, doncs també la visibilitat de França, a nivell mundial. L'Estat injecta 350 milions per a l'inici d'aquest projecte.