ECONOMIA

La xocolata Cémoi de Perpinyà factura 800 milions d’euros el 2018

L’empresa líder va produir el 3% del cacau mundial

© Cemoi
© Cemoi

El gegant de la xocolata Cémoi, a Perpinyà, es va adjudicar el 3% de la producció mundial de xocolata l'any passat. El seu nivell de facturació va assolir 800 milions d’euros.

La indústria de la xocolata Cémoi, de Perpinyà, va aconseguir una facturació de 800 milions d’euros el 2018, en el marc d’un creixement global de la demanda superior a l’1%. La meitat dels seus volums es va vendre a professionals, industrials o artesans, que processen ells mateixos les faves de cacau, el licor de cacau i les gotes de xocolata. L'altra meitat va arribar al 30% dels consumidors directes, a través de marques de distribuïdors, o sigui supermercats o hipermercats, i un 20% sota les marques Jacquot, Cémoi i Maison Cémoi, creades pel grup.


3% del cacau mundial amb firma Cémoi el 2018

El 2018, Cémoi va produir el 3% del cacau mundial, corresponenent a 100.000 tones de faves entre els 3,6 milions de tones produïdes, i es va mantenir com a líder del sector a l’Estat francès. L'empresa, que va comercialitzat el 20% de la seva producció per Nadal i Setmana Santa, ofereix des d’aquest mes d’abril una àmplia gamma de xocolata orgànica amb preus adaptats a les classes populars. Cémoi treballa amb cooperatives de la Costa d’Ivori, en l’agricultura habitual, i es proveeix en faves orgàniques a Equador, Perú, República Dominicana i la República Democràtica de Sao Tomé i Príncep, al Golf de Guinea. L’empresa dirigida per Patrick Poirrier, entre les principals fortunes de Catalunya del Nord, continua sent familiar. Emplea 3.600 persones, entre les quals n’hi ha 2.300 a l’Estat.