SOCIETAT

La matrícula catalana 66 és la n°6 preferida dels francesos

Còrsega és el número més afeccionat pels conductors

Vehicle a Tuïr, Catalunya del Nord, 2019 © La Clau
Vehicle a Tuïr, Catalunya del Nord, 2019 © La Clau

França aplica des de fa 10 anys les matrícules de cotxes desarrelades. La preferència va cap a Còrsega, però Catalunya del Nord i el País Basc tenen pes.

L’interès dels automobilistes per al número del departament francès que es llegeix a les seves matrícules revela sorprenents preferències. Un rànquing publicat el 22 d'abril segons un estudi desenvolupat entre 2010 i 2018 per FAAB Fabricauto, líder francès en la fabricació de matrícules, revela que les comarques de Perpinyà ón el sisè territori preferit dels francesos. El sud de Còrsega és el número 1, el nord de Còrsega és el número 2 i els Alt-Alps són tercers, seguits pels departaments de les Landes i dels Pirineus Atlàntics. La identitat catalana resumida pel número 66 supera així la identitat basca, corresponent al 64.


Catalans de façada i falsos corsos

La llesta del número de matrícules és possible des de fa 10 anys, segons l'opció francesa implementada el 15 d'abril de 2009. Els conductors poden abrandar una pertinença geogràfica sense justificació. Aquesta afirmació permet a tothom triar el seu departament i el seu logotip. L’estudi FAAB Fabricauto, que apunta 800.000 plaques, il·lustra una França globalitzada, amb cultures instrumentitzades regionalitzades, on circulen falsos corsos, bascos ficticis i catalans de façana.