POLÍTICA

«Cal deixar de fer la guerra als migrants», diu la França Insubmisa a Ceret

Els sobiranistes denuncien la instrumentalització del subjecte

La France Insoumise invite à respecter les migrant à Céret
La France Insoumise invite à respecter les migrant à Céret

La secció "Insubmisos del Vallespir", situada a Ceret al voltant dels partidaris de Jean-Luc Mélenchon, reuneix els seus partidaris per compartir la seva opinió sobre els immigrants. Els sobiranistes d'esquerra volen resoldre les causes del desplaçament de poblacions.

La secció local de la França Insubmisa a Ceret va donar la seva opinió sobre els immigrants, el 17 d'abril, en una reunió pública. Aquesta reunió, en el marc de la campanya electoral europea, va ser una oportunitat per acollir el sociòleg Mickaël Idrac. En la introducció, la cap de la secció insubmisa de la vila de Pià, Catherine David, va destacar que el tema migratori es "instrumentalitzat i està subjecte a inexactituds voluntàries amb un propòsit purament electoralista". Idrac, autor d’enquestes en camps de migrants a Europa, Àsia i Orient Mitjà, va ressaltar que el respecte als immigrants és "un fet obvi basat en els principis republicans i humanistes més bàsics", abans de denunciar la presència de 275 menors d'edat als centres de detenció de França, segons el Tribunal Nacional de Drets Humans (CNDH). "Hem de parar la guerra contra els immigrants", va dir aquest mestre d’escola de Catalunya el Nord.


Un "proteccionisme solidari per als països del Sud"

En aquest fòrum, els partidaris de Jean-Luc Mélenchon van compartir la seva opinió sobre el motiu dels moviments migratoris actuals: "Els tractats de lliure comerç imposats per la Unió Europea als països del Sud són una causa important". També van parlar de l’intervencionisme europeu, unes "intervencions militars destructives i interferències il·legítimes com ara a Iraq, Síria o Líbia". Llur ponent va demanar "el codesenvolupament amb els països del Sud (...) mitjançant l'establiment del proteccionisme solidari respectuós de la sobirania dels Estats del Sud".