POLÍTICA

Oriol Junqueras veu «inevitable» la independència de Catalunya

El líder d’‘esquerra republicana és cap de llista a les eleccions espanyoles

Oriol Junqueras, president d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), presó espanyola de Soto del Real, 19 d'abril 2019© ACN
Oriol Junqueras, president d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), presó espanyola de Soto del Real, 19 d'abril 2019© ACN

Des de la presó madrilenya de Soto del Real, el líder del sobiranisme d’esquerra català, Oriol Junqueras, creu que Catalunya serà un estat independent i "socialment just" en deu anys.

Amb motiu de les eleccions "generals" espanyoles d’aquest diumenge 28 d'abril, el candidat d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Oriol Junqueras, es manté ferm malgrat la seva empresonament. El líder de l'esquerra sobiranista, detingut a Soto del Real, a la Comunitat de Madrid, és cap de llista del seu partit. En una conferència de premsa des de la presó, el 19 dabril, va declarar "Crec que la independència és inevitable". En analitzar la situació de la societat sud-catalana, va considerar que l’independentisme "és i ha de ser plural". Preguntat sobre la Catalunya que imagina en 10 anys, Oriol Junqueras veu un "estat independent a Europa".


"Un territori socialment just"

Empresonat per co-organitzar el referèndum l'1 d'octubre de 2017, per la naturalesa democràtica, el representant dels progressistes favorables a una República catalana es considera a si mateix en "presó preventiva i abusiva" perquè "els innocents no haurien d'estar a la presó." Federalista europeu declarat, Oriol Junqueras observa el procés cap a una possible emancipació catalana en mode optimista. Hi afegeix un acostament protector, no identitari, esperant que advingui un territori "pròsper i socialment just, que doni una resposta a les exigències dels seus ciutadans".