POLÍTICA

El diputat enarca Romain Grau aprova la supressió de l’ENA

El parlamentari ve de la classe de 2004, com Emmanuel Macron

El primer ministre, Edouard Philippe, i el diputat Romain Grau, París, març 2019 © Comunicació Romain Grau
El primer ministre, Edouard Philippe, i el diputat Romain Grau, París, març 2019 © Comunicació Romain Grau

Per reformar França, Emmanuel Macron està considerant eliminar l’ENA, l’escola centralitzadora de clonació per excel·lència. El diputat Romain Grau hi és d'acord.

Arran del moviment de armilles grogues i del "Gran debat" llançat per la presidència de la República, l'Escola Nacional d'Administració (ENA) està amenaçada. Emmanuel Macron preveu la supressió d’aquesta estructura fundada el 1945 pel general de Gaulle per reconstruir França després de la segona guerra mundial. El cap d’Estat, company de formació del diputat nord-català Romain Grau dins d’aquesta escola, continua sent discret sobre la qüestió. El parlamentari català, com el cap d’Estat, procedeixen de la promoció Léopold-Sédar-Senghor del 2004. Es declara a favor de tancar una escola tan allunyada esdevinguda aliena a la realitat.


Un mea culpa implica enarques

"Hi ha clarament un deteriorament de l'accés als principals concursos i, per tant, de la barreja social dins d'aquesta escola", diu Romain Grau, vingut del món camperol de Vilamulaca, al Rosselló. El candidat a les eleccions municipals de Perpinyà s'enfronta a la paradoxa del desig de separa-se d’un món i d’un mètode, tot participant al després. Aquesta intenció aplicada a França significa modernitzar les pràctiques, aturar l'entre-si i reconèixer la mediocritat dels resultats econòmics i socials, fora de París i de les metròpolis. El real sorgeix als ulls dels enarques, dels quals forma part el primer ministre, Edouard Philippe. Llur reconeixement de responsabilitat por garantir esperances de redreçament, fins i tot a Perpinyà.