POLÍTICA

Olivier Amiel, 5e candidat declarat a les municipals de Perpinyà

L’ex-chevenementista anticipa la decisió del batlle sortint

Olivier Amiel © Communicació Olivier Amiel
Olivier Amiel © Communicació Olivier Amiel

Olivier Amiel, tinent d'alcalde de Perpinyà, afiliat als Republicans, ha declarat la seva candidatura a les eleccions municipals de 2020, aquest dijous 18 d'abril. La seva entrada a l’escenari se suma a les intencions de candidatura de Romain Grau, Louis Aliot, Clotilde Ripoull i Alexandre Bolo.

En una conferència de premsa, aquest dijous 18 d'abril, el tinent d'alcalde de Perpinyà, Olivier Amiel, ha declarat la seva candidatura a les eleccions municipals de març de 2020. "És hora que Perpinyà assoleixi els seus somnis", declara l’interessat a la seva pàgina web de campanya. Als 40 anys, O. Amiel va preferir passar per sobre la decisió de l'alcalde, Jean-Marc Pujol, membre com ell del partit Els republicans. El doctor en dret, tinent d'alcalde delegat de l'Habitatge, la Renovació Urbana i la Política de la Ciutat, espera obtenir la investitura del partit, del qual assegura el paper de tresorer de la federació nord-catalana. La seva intenció es produeix després de les dels diputats Romain Grau i Louis Aliot, l’exregidora centrista Clotilde Ripoull i l’exregidor Alexandre Bolo, un temps adscrit al Reagrupament Blau Marí i excol·laborador d’Aliot.


Ex-Senyor Cultura de Jean-Pierre Chevènement

Olivier Amiel, delegat del Moviment Republicà del Partit i del Moviment Ciutadà (MRC), tant a Catalunya del Nord com a la regió Llenguadoc-Rosselló a partir del 2011, també ha exercit el paper de cap de Cultura per a la mateixa formació. Candidat a les eleccions municipals de març de 2014 al costat de l'alcalde sortint, Jean-Marc Pujol, va ser suspès de totes les seves responsabilitats pel MRC al gener de 2014, amb motiu de "traïció", segons la paraula triada pel partit sobiranista. Amiel va ser-ne expulsat uns dies més tard, tot plegat per fer costat a Pujol.