SOCIETAT

Un «tobogan vagina» genera polèmica a Barcelona

La batllessa Ada Colau ha autoritzat aquest singular joc infantil

El «tobogan vagina» de Barcelona, abril de 2019 © TJS
El «tobogan vagina» de Barcelona, abril de 2019 © TJS

Un jardí públic a Barcelona ha rebut un "tobogan vagina" per a la mainada. Aquesta atracció particular ha format part d’una fira de cap de setmana, dedicada a la protecció de la terra.

El districte de Nou Barris de Barcelona va rebre els dies 13 i 14 d’abril un atractiu impressionant, instal·lat pels serveis municipals. Aquest element lúdic, present en un jardí per mainatges, és un tobogan en forma de vagina gegant, de color vermell, que ha estat aprovat per l'alcaldessa, Ada Colau. El parc que conté aquest joc de nou gènere és el més gran del sector. Va albergar aquest tobogan amb motiu de la "Fira del dia de la terra", la vocació de la qual és la sensibilització respecte al futur del planeta i la humanitat. Els organitzadors han declarat veure en l’objecte una simulació del naixement, atès que la mainada que utilitza aqueix espai pot endinsar-se en les condicions del seu naixement.
En opinió de Josep Bou, candidat del molt dretà Partit Popular a les eleccions municipals del mes maig, aquesta metàfora realista "és una manca de respecte i de mal gust per barrejar els nens amb aquest tipus d'activitat".