ECONOMIA

Els compromisos de contractació laboral s’alcen del 18% a Catalunya del Nord

La situació millora en les perspectives d’ocupació aquest 2019

Empresa Florette Food Service, Torrelles, Catalunya del Nord © Florette Food Service
Empresa Florette Food Service, Torrelles, Catalunya del Nord © Florette Food Service

El retorn d’un cert grau de confiança deixa entreveure una excel·lent increment de les promeses de contractació laboral a Catalunya del Nord, a altura de 18%.

Catalunya del Nord té el rècord estatal de la taxa d’atur, amb un 14,2% al quart trimestre del 2018. El territori continua allunyat dels resultats positius relacionats amb la política liderada pel president de la República, Emmanuel Macron, i el primer ministre, Édouard Philippe. No obstant, les estimacions de Pôle Emploi publicades dimecres 10 d'abril preveuen un augment del 18% del nombre d'empleats contractats duant aquest any 2019. Aqueix increment fa referència a les intencions de contractació, basades en les necessitats laborals reals. Aquest auguri es contempla en un estudi al qual han participat 3.500 empreses i serveis públics nord-catalans, que prometen 26.148 contractes, o sigui 4.000 més que l'any passat.


Es preveu més contractes indefinits

Aquestes xifres són incertes, perquè no inclouen tots els empresaris de les comarques de Perpinyà. Per tant, el balanç de l’any podria revelar una dinàmica de contractació superior a la que s’anuncia. A banda d’això, la proporció de contractes fixos (CDI) ha augmentat, passant del 62% el 2018 al 70,5% el 2019, especialment en el sector de la construcció i l’agroalimentari, en comparació amb els contractes de durada detrminada (CDD), normalment estacionals. Segons Pôle emploi, les empreses que recluten personal solen ser les mateixes que l’any passat, però contractaran més gent.