POLÍTICA

S’obre el concurs d’arquitectes per als jutjats de Perpinyà

El nou espai obrirà les portes d’ací cinc o sis anys

S’obre el concurs d’arquitectes per als jutjats de Perpinyà
S’obre el concurs d’arquitectes per als jutjats de Perpinyà

El Ministeri de Justícia materialitza el projecte del nou tribunal de Perpinyà, amb un pressupost de 55 milions d'euros. S'ha llançat el concurs arquitectònic.

La promesa d'un nou jutjat a Perpinyà, construït sota la forma d’un eixamplament a tocar del lloc actual, a la plaça d'Aragó, s'ha convertit en un compromís oficial. Després d’hesitar diverses vegades des del 2008, l'Estat va confirmar la reconstrucció, el 21 de febrer. El projecte, que ascendeix a 55 milions d'euros, té com a objectiu una ampliació damunt de l'aparcament Aragó, antic "espai Aragó", en una superfície de 7000 m2. La inversió es va incloure al pressupost de la Cancelleria a principis d’any, per tal de transformar en realitat aqueix equipament que compleix els requisits del territori. La maquinària administrativa del Ministeri de Justícia dóna cos el projecte a través de l’Agència de Justícia Immobiliària (APIJ).


Una agenda d'implementació de 5 a 6 anys

Dimecres 11 d'abril es va llançar oficialment el concurs públic per a l'ampliació del tribunal. Es construirà un nou edifici al costat del vell, de 153 anys, al qual estarà connectat per una passarel·la. Una vegada seleccionada l’empresa dissenyadora es procedirà a la selecció dels executants tècnics, abans de les obres, cap a un inauguració el 2024-2025.