SOCIETAT

Els «crudívors» s’organitzen a Catalunya del Nord

El moviment “Régénère” promou el consum de productes crus

Thierry Casasnovas, promotor de « Régénère » © Régénère
Thierry Casasnovas, promotor de « Régénère » © Régénère

Una organització que defensa l’esperit d’un "aliment cru", basada en el consum exclusiu de fruites i verdures crues, està guanyant força des del país. Aquesta associació anomenada "Regenerar" està dirigida per Thierry Casasnovas, religiosa de 45 anys.

Entre les estructures que exalten els mèrits de la vida propera als elements, Catalunya del Nord compta amb "Régénère". Aquesta organització "crudívora" promou el consum de plantes silvestres i de fruites i verdures crues o l’«alimentació viva». Aquest mètode proposa consumir granes i algues marines, raviolis de verdures crues i pastissos sense coure. Aquest moviment amb contorns pagans fa l’apologia del sol i prefereix l’aigua de mar "isotònica". Adverteix que la seva conducta "de cap manera substitueix una consulta mèdica o el consell de qualsevol altre professional de la salut". El seu representant legal, Thierry Casasnovas, que viu al sector dels Banys d’Arles, recomana "les millors regles de salut i dieta naturals reconegudes entre les més efectives", però situa la seva informació "sota la plena i sencera responsabilitat de l'usuari". Aquest religiós de 45 anys d’edat va descobrir el crudivorisme el 2011 a Tailàndia. El seu canal de YouTube té 319.000 subscriptors aquest mes dabril de 2019.


Reunions "Al cor de la vida" per a 2.500 persones

La sorprenent organització ofererirà al mes de juny les "Trobades de la Regeneració", per a 2.500 persones, a Saint-Julien-de-la-Nef, al departament de Gard. Aquest mateix lloc unes "Reunions de neo-xamanisme" al maig. Es proporcionaran banys freds i calents, sessions de sauna, sucs i menjar vegetarià durant aquesta estada de quatre dies en arbres o tipis. El moviment del «viure cru» ha fet forat a Catalunya de Nord, abans d’atreure seguidors a França, Suïssa i Bèlgica, al Marroc i al Quebec.

El crudivorisme, deriva sectària?

L’«Informe d'activitats 2016 i el primer semestre de 2017» publicat per la  Miviludes (Missió Interministerial de vigilància i lluita contra els excessos sectaris) adverteix de la presència de determinades pràctiques dietètiques associades a una vida més sana. El crudivorisme és citat entre les noves pràctiques que «representen un mercat lucratiu per a aquells qui saben explotar-lo: pràctiques remunerades, vendes de productes». Aquest document destaca els cursets per "està en dejú i fer excursionisme".